Makaron ryżowy z pesto z bazylii


Pyszny, zdrowy i szybki lunch? Polecamy makaron ryżowy z pesto z bazylii. Swój obłędny smak zawdzięcza połączeniu świeżych ziół, dobrej jakości włoskiego sera i aromatycznych orzeszków pinii. Pycha! Składniki: • 100 g makaronu ryżowego •...

Owocowy koktajl z orzechami laskowymi


Owocowy koktajl z orzechami laskowymi to nie tylko harmonia smaków, ale także estetyczna uczta dla zmysłów. Połączenie malin, orzechów laskowych, kefiru i nasion chia to prawdziwy raj dla podniebienia! Składniki: • 100 g malin • 250 ml kefiru...

Pudding chia z dodatkiem malin i matchy


Kolorowo, pysznie, zdrowo! Deser chia z dodatkiem matchy i malin to sposób na pyszne śniadanie, pomysłową przekąskę czy deser dla gości. Dodatkowym atutem jest to, że jest prosty i szybki w przygotowaniu. Smacznego! Składniki: · 1 szklanka napoju kokosowego...

Aktywne wakacje? Tylko z bakaliami KRESTO!


Lato to czas wzmożonej aktywności w plenerze. Podczas górskich wędrówek, spływów kajakowych czy przejażdżek rowerowych warto mieć pod ręką sycącą przekąskę, która nie zajmuje dużo miejsca w bagażu i pozwala szybko zaspokoić głód. Idealnym uzupełnieniem wakacyjnych wycieczek są smakowite bakalie...

Wegański chlebek z ziarnami KRESTO


Szybki, prosty w wykonaniu, zdrowy i pyszny – polecamy przepis na wegański chlebek na bazie mieszanki ziaren KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII. Świeże pieczywo z chrupiącą skórką to pomysł na zarówno szybkie śniadanie, jak i leniwy lunch. Składniki (na keksówkę): •...

Ziarna KRESTO – w sam raz do wiosennych potraw


Wiosna to czas nowalijek, które warto wykorzystać do tworzenia zdrowych, pożywnych dań. Idealnym dopełnieniem różnorodnych warzywnych i owocowych kompozycji są ziarna KRESTO: chia, sezam, siemię lniane oraz pestki dyni. Mają one delikatny smak, są przyjemnie chrupiące i zawierają...

Sałatka a’la nicejska


Prosta w przygotowaniu, smaczna i idealna zarówno jako dodatek do grillowanych dań, jak i lekka, wiosenna przekąska. Sekret smaku stanowi połączenie świeżych warzyw, orzechów nerkowca oraz tuńczyka z dressingiem w postaci sosu musztardowego. Pysznie, zdrowo, kolorowo! Składniki: •...

Sernik mango z bakaliami


Tradycyjny wypiek, ale z lekkim, nowoczesnym twistem? Wszystkim łasuchom przedstawiamy bezglutenowy sernik mango z bakaliami. Obłędnie smakuje, pięknie pachnie i bajecznie wygląda! W sam raz na Święta. Składniki (śr. 20cm): Spód migdałowy: • 100 g płatków owsianych...

Wielkanocne inspiracje od KRESTO


Wielkanoc – czas radości, świętowania oraz przepysznych wypieków, takich jak makowiec, mazurek czy babka. Do ich przygotowania niezbędna jest sprawdzona receptura i najlepszej jakości składniki. Dzięki bogatej ofercie tradycyjnych bakalii KRESTO realizacja twórczych pomysłów będzie...

Karnawałowy deser makowy w pucharkach


Pomysł na szybką i pyszną przekąskę karnawałową? Polecamy deser z makowym biszkoptem, otulonym kremową pierzynką. Słodycz przełamuje orzeźwiający smak malin. To przysmak doskonały na karnawałowy bal! Składniki: Biszkopt makowy (blaszka 15×25): • 3 jajka • 3...