Klopsiki z pure ziemniaczanym i marchewką z groszkiem


Gdy aura na zewnątrz bywa kapryśna postaw na sprawdzone przepisy. Soczyste i aromatyczne klopsiki w delikatnym sosie to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Pyszny i pożywny obiad dla całej rodziny. Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego 1 mała cebula...

Placki ziemniaczane z cukinią à la gofry


Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, z aromatem czosnku i delikatnym posmakiem cukinii. Idealnie sprawdzą się jako finezyjna przekąska lub nietuzinkowy dodatek do obiadu. Składniki (na 4 sztuki): • 1 średnia cukinia • 4 średnie ziemniaki •...

Wege pasztet z konfiturą z żurawiny


Wege pasztet z konfiturą z żurawiny to smaczna, prosta w przygotowaniu wegetariańska alternatywa dla tradycyjnych mięsnych przysmaków. Sprawdzi się zarówno w postaci dodatku do śniadania, lunchowej porcji czy lekkiej kolacji. Pycha! Składniki (foremka 9 cm x 18 cm): • 2...

Wegańskie batoniki z siemieniem lnianym i orzechami


Niezależnie od tego czy jesteś weganinem czy poszukujesz alternatywnych, zdrowszych przekąsek, wegańskie batoniki z dodatkiem siemienia lnianego i orzechów to prawdziwa feeria smaków i pyszny sposób na pełne wartościowych składników drugie śniadanie! Składniki (około 10 sztuk): • 190 g...

Ziarna KRESTO – w sam raz do wiosennych potraw


Wiosna to czas nowalijek, które warto wykorzystać do tworzenia zdrowych, pożywnych dań. Idealnym dopełnieniem różnorodnych warzywnych i owocowych kompozycji są ziarna KRESTO: chia, sezam, siemię lniane oraz pestki dyni. Mają one delikatny smak, są przyjemnie chrupiące i zawierają...

Sałatka a’la nicejska


Prosta w przygotowaniu, smaczna i idealna zarówno jako dodatek do grillowanych dań, jak i lekka, wiosenna przekąska. Sekret smaku stanowi połączenie świeżych warzyw, orzechów nerkowca oraz tuńczyka z dressingiem w postaci sosu musztardowego. Pysznie, zdrowo, kolorowo! Składniki: •...

Rolada biszkoptowa z nadzieniem czekoladowo-migdałowym


Puszysta i delikatna biszkoptowa rolada z nadzieniem czekoladowo – migdałowym zachwyca swoim wysublimowanym smakiem, jak i wyglądem. To świetny i prosty deser idealny do popołudniowej kawy. Smacznego! Składniki na ciasto: (foremka ok. 42 cm na 26): 3 jajka L (w temp....

Olej rzepakowy Rapso – neutralny smak, uniwersalne zastosowanie


Jesienna aura sprzyja przyrządzaniu rozgrzewających specjałów. Częściej niż w poprzednich miesiącach sięgamy po przepisy na pieczone czy smażone dania. Ważne, aby były one nie tylko pyszne i sycące, ale również zdrowe. Olej rzepakowy Rapso pozwala na uniwersalne zastosowanie – można...

Jesienne pierożki z dynią


Jesień zachwyca przypisanymi do niej kolorami i smakami. Warto je wykorzystać w swojej kuchni do przygotowania sycących i rozgrzewających potraw. My proponujemy pierożki z farszem z dyni. Pycha! Składniki (na 2 porcje): • 500 g dyni hokkaido • 250 g białego...