Strucla makowa


Strucla makowa – trudno wyobrazić sobie bez niej świąteczne biesiadowanie. My proponujemy tradycyjną wersję w nowatorskim wydaniu z dodatkiem kandyzowanego ananasa, cynamonu oraz olejku migdałowego bądź rumowego. Pycha! Składniki (3 strucle): • 500 g mąki pszennej...

Pierogi z makiem


Pierogi to klasyk na świątecznym stole. A gdyby tak pokusić się o wersję deserową? W naszym wydaniu farsz z kapusty zastąpiliśmy makiem w towarzystwie śliwek, skórki z pomarańczy oraz orzechów. Prawdziwa uczta dla każdego łasucha! Przepis na około 30 pierogów: Składniki: Masa makowa:...

Zupa krem z marchewki i pomarańczy


Rozgrzewająca, aromatyczna i pełna koloru — zupa krem z marchewki i pomarańczy to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Lekko słodka, z cytrusową nutą i delikatnie pikantnymi przyprawami, zachwyca prostotą wykonania i głębią smaku. Składniki (6-8 porcji): • 4-5 duże marchewki...

Domowy kisiel żurawinowy z malinami


Domowy kisiel w najlepszym wydaniu — kwaśna żurawina i słodkie maliny tworzą duet, który idealnie rozgrzewa w chłodne dni. Ten prosty deser przygotujesz w kilkanaście minut, a jego smak przyniesie wspomnienie domowej kuchni z dzieciństwa. Składniki: • 200 g...