Zupa owocowa z lanymi kluseczkami


A my na to jak na lato! Gdy za oknem wysokie temperatury, na stole stawiamy na dania pełne smaku i owocowej nuty. Zupa na bazie truskawek, gruszek i jabłek z lanymi kluseczkami to lekka, prosta w przygotowaniu i pożywna propozycja w sam raz na wakacyjny czas. Składniki (6-8 porcji):...

Kaszotto z warzywami


Doskonały pomysł na lekki obiad czy kolację. Łączy w sobie sycącą kaszę z soczystymi pomidorami malinowymi, cukinią oraz papryką. Smacznie, zdrowo, kolorowo! Składniki (na 2-3 porcje): • 100 g kaszy (pęczak, jęczmienna) • 500 ml wody Mama...

Pudding chia z dodatkiem malin i matchy


Kolorowo, pysznie, zdrowo! Deser chia z dodatkiem matchy i malin to sposób na pyszne śniadanie, pomysłową przekąskę czy deser dla gości. Dodatkowym atutem jest to, że jest prosty i szybki w przygotowaniu. Smacznego! Składniki: · 1 szklanka napoju kokosowego...

Wegański chlebek z ziarnami KRESTO


Szybki, prosty w wykonaniu, zdrowy i pyszny – polecamy przepis na wegański chlebek na bazie mieszanki ziaren KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII. Świeże pieczywo z chrupiącą skórką to pomysł na zarówno szybkie śniadanie, jak i leniwy lunch. Składniki (na keksówkę): •...

Sałatka a’la nicejska


Prosta w przygotowaniu, smaczna i idealna zarówno jako dodatek do grillowanych dań, jak i lekka, wiosenna przekąska. Sekret smaku stanowi połączenie świeżych warzyw, orzechów nerkowca oraz tuńczyka z dressingiem w postaci sosu musztardowego. Pysznie, zdrowo, kolorowo! Składniki: •...

Strucla makowa


Strucla makowa to prawdziwy klasyk wśród świątecznych wypieków. My przełamujemy tradycyjną konwencję i proponujemy ją w wersji z olejkiem migdałowym bądź rumowym, w towarzystwie rodzynek i orzechów włoskich. Pycha! Składniki (3 strucle): • 500 g mąki pszennej tortowej •...

Jesienne pierożki z dynią


Jesień zachwyca przypisanymi do niej kolorami i smakami. Warto je wykorzystać w swojej kuchni do przygotowania sycących i rozgrzewających potraw. My proponujemy pierożki z farszem z dyni. Pycha! Składniki (na 2 porcje): • 500 g dyni hokkaido • 250 g białego...

Tarta orzechowa


Tarta orzechowa przełamuje utarte, kulinarne ścieżki, zaskakuje smakiem, porywa aromatem i zachwyca finezją formy. Pyszny deser dla całej rodziny! Składniki na ciasto: (foremka do tarty o średnicy ok. 26 cm): 150 g tartych orzechów włoskich...

Muffinki marchewkowo – orzechowe


Pyszne, szybkie oraz proste w przygotowaniu muffinki to propozycja dla każdego prawdziwego łasucha! W marchewkowo – orzechowej wersji, w towarzystwie aromatycznego cynamonu oraz skórki z pomarańczy, zachwycają doskonałym smakiem i kuszą apetycznym wyglądem. Składniki (12 porcji): 200 g drobno...

Makaron z sosem truskawkowym


Sezon letni obfituje w świeże i soczyste owoce, które warto wykorzystać w swoim menu. My polecamy szybki oraz lekki makaron na słodko z truskawkami oraz jogurtem naturalnym. Pycha! Składniki (2 – 3 porcje): • 150 g ulubionego makaronu (najlepiej...