Karnawałowy deser makowy w pucharkach


Pomysł na szybką i pyszną przekąskę karnawałową? Polecamy deser z makowym biszkoptem, otulonym kremową pierzynką. Słodycz przełamuje orzeźwiający smak malin. To przysmak doskonały na karnawałowy bal! Składniki: Biszkopt makowy (blaszka 15×25): • 3 jajka • 3...

Strucla makowa


Strucla makowa to prawdziwy klasyk wśród świątecznych wypieków. My przełamujemy tradycyjną konwencję i proponujemy ją w wersji z olejkiem migdałowym bądź rumowym, w towarzystwie rodzynek i orzechów włoskich. Pycha! Składniki (3 strucle): • 500 g mąki pszennej tortowej •...

Czas start! Przedświąteczne przygotowania z BackMit


Nadchodzi czas przedświątecznych przygotowań oraz gromadzenia przepisów na bożonarodzeniowe dania i wypieki. Aby uniknąć stresu w dniach poprzedzających spotkania z bliskimi, warto już teraz przygotować listę zakupów i wypełnić domową spiżarnię potrzebnymi składnikami. Mak mielony, tarte migdały...

Praliny orzechowe


Szybki, łatwy do przygotowania i pyszny deser? Proponujemy obłędne praliny orzechowe na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego oraz wafli. To świetny pomysł na przekąskę lub błyskawiczny deser. Składniki (12-14 kulek): 200 g orzechów włoskich tartych BackMit ok....