makaron_z_pesto_1

Makaron ryżowy z pesto z bazylii

makaron_z_pesto_1

Pyszny, zdrowy i szybki lunch? Polecamy makaron ryżowy z pesto z bazylii. Swój obłędny smak zawdzięcza połączeniu świeżych ziół, dobrej jakości włoskiego sera i aromatycznych orzeszków pinii. Pycha!

Składniki:

• 100 g makaronu ryżowego
• 3 garście świeżej bazylii
• 1 ząbek czosnku
• 20 g parmezanu
• 30 g orzeszków pinii KRESTO
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• pieprz
• sól

Wykonanie:

1. Makaron ugotuj.
2. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni.
3. Umyj liście bazylii łącznie z łodygami.
4. Zblenduj bazylię, czosnek, parmezan, orzeszki i oliwę, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Dodaj gorący makaron, wymieszaj i od razu podawaj.

makaron_z_pesto_2

www.vog.pl

Współpraca reklamowa