Na stronie abcdobrejmamy.pl mogą występować wpisy o charakterze reklamowym.

Świętuj Dzień Mamy na słodko – z przepisami marki Haier

HAIER_NowaSesja_1200x1200_3

Jak osłodzić mamie dzień z okazji jej święta? Najlepiej jakimś smacznym deserem. Z urządzeniami do zabudowy marki Haier i aplikacją hOn wyczarujesz najsłodsze ciasta, czekoladowe ganache z truskawkami lub pannacottę z jagodami we własnym zaciszu domowym.

Haier zadbał o to, by każdy użytkownik bez względu na stopień umiejętności kulinarnych mógł samodzielnie stworzyć dania na miarę prawdziwego szefa kuchni. Urządzenia do zabudowy wraz aplikacją hOn umożliwiają dostęp do ponad 350 unikatowych przepisów najlepszych kucharzy. Tak z pewnością oczarujesz swoją mamę. Możesz wybrać dania uwzględniając poziom trudności, rodzaj składników, czas przygotowania, okazję na którą chcesz przygotować posiłek lub rodzaj diety (np. bezglutenowa, bez laktozy). Następnie aplikacja krok po kroku przeprowadzi cię przez proces przygotowania potrawy. Jeśli masz swoje ulubione przepisy, w funkcji U-Create możesz je dopisać, by zawsze mieć je w zasięgu ręki. Wszystko po to, by zapewnić mistrzowskie rezultaty twoich własnych kuchennych rewolucji.

Przedstawiamy propozycję deserów, które osłodzą dzień każdej mamie:

Pannacotta z jagodami

Czas przygotowania: 20 minut poziom trudności: niski

1652873684512(002)

Składniki

Migdały 50 g

Żelatyna w listkach 10 g

Wanilina 1 torebka

Cukier 150 g

Śmietana 250 ml

Mleko 100 ml

Czerwone owoce 100 g

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj mleko, śmietanę, wanilinę, cukier i przełóż do rondelka
  2. Namocz żelatynę w zimnej wodzie
  3. Maceruj czerwone owoce z cukrem
  4. Postaw rondelek na górnej lewej strefie płyty indukcyjnej
  5. Naciśnij „Uruchom przepis” w aplikacji hOn, aby wysłać parametry gotowania do płyty indukcyjnej
  6. Zdejmij z palnika, dodaj odsączoną żelatynę i rozpuść w mieszance. Wlej do odpowiednich foremek i pozostaw do ostygnięcia. Następnie wyjmij z foremek, udekoruj czerwonymi owocami i prażonymi migdałami.

Czekoladowy ganache z truskawkami

Czas przygotowania: 20 minut poziom trudności: niski

1652873684495

Składniki:

Czekolada gorzka 250 g

Truskawki 200 g

Śmietana 250 g

Cukier puder – do smaku

Liście mięty – do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Umyj truskawki i pokrój na cztery części
  2. Posyp truskawki odrobiną cukru i kilkoma listkami mięty
  3. Gorzką czekoladę grubo pokrój i włóż do rondelka razem ze śmietaną
  4. Postaw rondelek na górnej lewej strefie.
  5. Naciśnij „uruchom przepis”, aby wysyłać parametry gotowania do płyty indukcyjnej.
  6. Zdejmij z palnika, wymieszaj i przelej do jednoporcjowych miseczek. Podawaj z truskawkami posypane miętą i ulubionymi dodatkami.

Celebruj ważne chwile słodkimi smakami. Smacznego!

Więcej informacji: https://www.haier-europe.com/pl_PL/urzadzenia-do-zabudowy/?

Leave a Reply