Diflos® 60 – mikroenkapsulowane bakterie probiotyczne Lactobacillus rhamnosus GG
https://bit.ly/diflos_wiecej_informacji
Diflos® 60 to suplement diety w postaci kapsułek zawierających mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii szczepu Lactobacillus rhamnosus GG o udowodnionym w badaniach klinicznych bezpieczeństwie stosowania1.
Diflos® 60 przeznaczony jest dla całej rodziny- możesz stosować go u swojego dziecka już od pierwszych dni życia. Kapsułkę z zawartością można otworzyć i rozpuścić np. w wodzie, mleku czy soku owocowym, aby podać dziecku.
UWAGA: Dzieci w wieku do 12 lat nie powinny połykać kapsułek.
Co znaczy “mikroenkapsulacja”?
Technologia mikroenkapsulacji zastosowana w produktach Diflos® pozwala na bardziej efektywną kolonizację jelit 2,3. Dzięki specjalnej otoczce do jelita dociera około 90% żywych bakterii Lactobacillus rhamnosus GG 2,3. Technologia mikroenkapsulacji zapewnia, iż bakterie są bardziej odporne na działanie kwasu żołądkowego i enzymów w przewodzie pokarmowym. Kolonizacja jelita przez mikroenkapsulowane bakterie jest bardziej efektywna niż w przypadku bakterii podawanych bez otoczki 2,3.
Marka suplementów diety Diflos® została uhonorowana Certyfikatem „Dobra Marka 2021” oraz „Dobra Marka 2020”. To wyróżnienie dotyczące: jakości, zaufania oraz renomy marki. Certyfikat podkreśla status marki będącej liderem w danej kategorii, świadczy o wysokiej jakości produktu, a także o zaufaniu konsumentów.
Diflos® 60 to suplement dla całej rodziny – pamiętaj tylko, aby przechowywać go w miejscu, gdzie temperatura nie przekracza 25°C.
Zawartość w jednej kapsułce: 1,2 x 109 (1,2 miliarda) żywych komórek bakterii.
Główne cechy produktu
Zawiera mikroenkapsulowane bakterie Lactobacillus rhamnosus GG
Preparat bezglutenowy. Nie zawiera białek mleka krowiego i laktozy
„otwierane”
kapsułki
Dla noworodków, niemowląt, dzieci i dorosłych
Skład produktu
Składniki: maltodekstryna (substancja wypełniająca), hydroksypropylometyloceluloza E464 (składnik kapsułki), mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym (substancja wypełniająca), Lactobacillus rhamnosus GG.
Czy wiesz, że?
Żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG pełnią ważną rolę podczas antybiotykoterapii. Skutki uboczne antybiotykoterapii to między innymi zaburzenie równowagi mikroflory jelita. Do związanych z tym powikłań zaliczają się bóle brzucha oraz biegunki o różnym nasileniu. Suplementacja bakteriami probiotycznymi Lactobacillus rhamnosus GG przywraca równowagę mikroflory jelitowej 4 .
Piśmiennictwo:
1 Westerik N et al. Front Microbiol. 2018;9:1501.
2 Kołodziej M., Łukasik J., Szajewska H. Microencapsulation of probiotics. Pediatria Polska – Polish Journal of Paediatrics. 2017;92(5):594-601
3 Del Piano M. et al. Evaluation of the Intestinal Colonization by Microencapsulated Probiotic Bateria in Comparison With the Same Uncoated Strains. J Clin Gastroenterol 2010;44:S42-S46
4 Szajewska H. Lactobacillus GG – aktualne dane naukowe. Standardy Medyczne/Pediatria. 2015. T.12:603-613
CHIESI/MST/DIF/09/03/2023