Muffinki bananowo-czekoladowe

muffinki_2

Muffinki to pyszny deser, którym łatwo można się podzielić. Są idealne na wiosenne pikniki czy weekendowe wypady za miasto. W wersji bananowo-czekoladowej zachwycają smakiem i kuszą zapachem. Pycha!

Muffinki bananowo-czekoladowe. Fot. Mama i ja

Składniki (10 – 12 sztuk):

• 1 banan

• 2 jajka

• 100 ml wody Mama i ja

• 50 ml oleju rzepakowego

• 130 g mąki uniwersalnej

• 35 g gorzkiego kakao

• 150 g drobnego cukru

• 1 opakowanie cukru waniliowego

• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

• ½ łyżeczki sody oczyszczonej

• 1 łyżeczka ekstraktu czekoladowego (opcjonalnie)

Wykonanie:

  1. Banana rozgnieść widelcem. Dodać jajka, olej i wodę, wymieszać do połączenia.
  2. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia.
  3. Piekarnik nagrzać do 190 °C
  4. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości.
  5. Piec około 18-20 minut.
  6. Ozdobić według uznania.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:

1,5 L – cena: 1,89 zł

0,5 L – cena: 1,49 zł

0,33 L – cena: ok. 1,35 zł

Rate this post

Leave a Reply